ERP Yazılımları

Faydalanabileceğiniz En İyi 9 Muhasebe Programı

En iyi Muhasebe Programları

İşletmeler, dijital çağın sağlamış olduğu olanakları en son yazılım teknolojileriyle geliştirilmiş muhasebe programları sayesinde deneyimleme imkanına kavuşuyor. Bu teknolojik ilerlemenin meydana getirdiği dijitalleşme süreci, muhasebe programlarını işletmeler için bir olmazsa olmaz haline getirmiştir. Biz de bu yazımızda işletmeniz için en iyi muhasebe programını belirleyebilmenize yardımcı olabilecek detaylı bir liste hazırladık. İşletmeniz için bir ERP Yazılımı tercih ederken bu listeyi gözden geçirmenizi tavsiye ederiz. Haydi öyleyse şimdi başlayalım.

Muhasebe Programı Çeşitleri Nelerdir?

En iyi muhasebe programı konulu listemize geçmeden önce muhasebe programı çeşitleri hakkında daha fazla bilgi sahibi olalım. Muhasebe programları, farklı ihtiyaçlara göre geliştirilmiş çeşitlere sahiptir. Muhasebe programı çeşitleri arasında ön muhasebe programları, özel muhasebe programları, ticari ve mali müşavir muhasebe programları ile ERP muhasebe programları yer almaktadır. En iyi muhasebe programlarını ise şu şekilde sıralayabiliriz:

En Çok Kullanılan Muhasebe Programları

  1. DİA Kurumsal Yönetim Sistemi

En iyi muhasebe programı konulu bu listemizde DİA yazılıma ilk sırayı verdik. Bunun ise tabi ki belirli bir sebebi bulunuyor. DİA yazılım, ülkemizdeki diğer muhasebe programları arasında bulut tabanlı bir şekilde hizmet sağlayabilen en gelişmiş ve en köklü ERP sistemidir. DİA yazılım, birçok sevilen özelliği sayesinde iş dünyasında oldukça yaygın bir şekilde kullanılan en iyi muhasebe programlarından birisidir. Bu yazılımın en öne çıkan özellikleri arasında ise bulut tabanlı olmasını ve bir mobil sürümünün bulunmasını gösterebiliriz. Bu iki özellik sayesinde kullanıcılar, DİA yazılımın mobil sürümü üzerinden tüm muhasebe işlemlerini zaman ve mekandan bağımsız bir şekilde gerçekleştirebilirler. Bu durum işletmeler için maliyet bakımından da büyük avantajlar sağlamaktadır. Bulut tabanlı bir program için yerleşik yazılımlara, donanımlara, güncellemelere ve bakımlara ekstra ödeme yapmanız gerekmez.

  1. LOGO

Logo, muhasebe programı denildiği zaman akla ilk gelenlerdendir. Neden mi? Her şeyden önce Logo, piyasada bulunan en eski muhasebe programlarından birisidir. Logo muhasebe yazılımı ile her türlü cari işlemlerinizi kolayca gerçekleştirebilirsiniz. Bu yazılımın bir diğer güçlü yanı da fatura özelliğidir. Logo muhasebe yazılımı ile işletmenize ait stok kayıtlarını da kolayca takip edebilirsiniz. Logo yazılım, sahip olduğu gelişmiş özellikler sayesinde özellikle de son dönemlerde büyük şirketler tarafından öncelikli olarak tercih edilmektedir. Bu sebeple her muhasebecinin, bilmeleri gereken muhasebe programları listesinde ilk sıralarda yer almaktadır.

  1. NEBİM

Nebim, ERP çözümleri konusundaki iş uygulamalarında oldukça tecrübeli ve başarılı bir şirket olarak en iyi muhasebe programı listemize girmeyi başarıyor. 1966 senesinden beri sahip olduğu bilgi birikimi ve tecrübesi ile ülkemizin en eski yazılım şirketleri arasındadır. Nebim muhasebe yazılımı en çok tekstil sektöründe faaliyet gösteren işletmeler tarafından kullanılmaktadır. Bu işletmelerin zincir mağazaları, muhasebe işlemlerini Nebim programı üzerinden gerçekleştirmektedir. Yazılımın en güçlü yönlerinden birisi, tekstil sektörü için arz ettiği öneme istinaden doğal olarak stok takibidir. Diğer en güçlü özelliği de benzer şekilde mağazacılık sektöründe son derece önemli olan fatura işlemleridir. Nebim programının özellikle tekstil sektöründe bu denli yaygın bir şekilde kullanılmasının en belirgin sebepleri bu iki güçlü özelliğidir.

  1. MİKRO

Mikro muhasebe yazılımı da sektörde geçirdiği uzun zamana istinaden hatırı sayılır bir kullanıcı kitlesine sahiptir. Mikro yazılım, sunduğu detaylı iş olanakları sebebiyle ilk başlarda kullanılması zor ve karmaşık gözükebilir. Fakat programı kullanmayı öğrendikten sonra sizin için sunacağı iş olanakları, muhasebe süreçlerinizi oldukça kolaylaştıracak bir etki yaratacaktır. Mikro yazılım her ölçekten işletmeye yönelik sunduğu özel muhasebe çözümleri ile ön plana çıkmakta. Özel muhasebe çözümleri konusunda oldukça gelişmiş seçenekler sunabilen Mikro yazılım, serbest çalışan mali müşavirler için bile özel olarak geliştirilmiş çözümler sağlayabilmektedir. Mikro yazılım e-defter, e-fatura ve e-irsaliye gibi dijital muhasebe uygulamaları için de oldukça uyumlu bir tercih olarak karşımıza çıkıyor.

  1. AKINSOFT

Akınsoft, 1995 senesinde Konya’da kurulmuş yerli bir yazılım şirketidir. Şirketin muhasebe çözümleri alanında piyasaya sunduğu yazılım ise Wolvox adıyla bilinmektedir. Wolvox yazılımı yalnızca muhasebe çözümleri sağlamakla kalmaz. Aynı zamanda işletmeler için tedarik zinciri yönetimimdeki en önemli süreçlerde sunduğu çözümlerle de ön plana çıkmaktadır. Yazılımın en büyük avantajlarından birisi ise KOBİ’ler için sağladığı yerel sunucular üzerinden kullanım olanağıdır. Wolvox, ülkemizde yüz binin üzerinde işletmeye çözüm sağlamaktadır.

  1. ETA

ETA, piyasadaki en eski muhasebe programlarından birisidir. Bu program, ülkemizde, özellikle 2000’li yılların başlarında yaygın olarak kullanılan yegane muhasebe programı idi. Bugünlerde ise muhasebe programları konusunda piyasadaki rakiplerinin gittikçe artması ve güçlenmesi neticesinde, ETA’nın pazar payı oldukça gerilemiş durumda. Fakat programın gücü ve etkisi hala eskisi kadar yerinde. Sunmuş olduğu özellikler sayesinde, muhasebe konusunda işletmelerin hemen hemen her ihtiyacını karşılayabilecek düzeyde bir yazılım olarak en iyi muhasebe programı konulu listemizdeki yerini alıyor. Bu yazılım genel olarak KOBİ’ler ve mali müşavirlik büroları tarafından sıklıkla tercih edilmekte.

  1. VEGA

Vega firmasının muhasebe yazılımı konusunda sağlamış olduğu programın ismi Vega Smart’tır. Bu program, işletmelerin muhasebe işlemlerini gerçekleştirmeleri için özel olarak geliştirilmiş ve tasarlanmış olsa da serbest olarak çalışan mali müşavirlik büroları için de son derece uygundur. Vega Smart Windows işletim sistemi tabanlı olarak geliştirilmiştir. Bu sebeple sağladığı ara yüzü ile oldukça kullanışlı ve kullanıcı dostu bir yazılım olarak karşımıza çıkmaktadır. Program, birçok işinizi hızlı bir şekilde halledebileceğiniz pratik çözümler sağlayabilmektedir. Vega Smart’ın sağladığı çözümleri şu şekilde sıralayabiliriz:

  • İşletme defteri
  • Tek düzen hesap planı uygulamaları
  • Ön muhasebe işlemleri
  • Sabit kıymet uygulamaları
  • Personel ve beyanname işlemleri
  1. UYUMSOFT

Uyumsoft, her ölçekten işletme için sunduğu çevrimiçi muhasebe çözümleri ile tanınmaktadır. Uyumsoft’un sunduğu muhasebe yazılımı, diğer tedarik zinciri yönetimi programlarıyla entegre edilmeye ihtiyaç duymadan çalışır. Bu programa ekleyeceğiniz modül paketleri vasıtasıyla sisteminizde yer alan tüm tedarik zinciri yönetimi programları ile eş zamanlı ve uyum içerisinde çalışabilirsiniz. Muhasebe kayıt işlemlerinizi kendinize özel olarak hazırlanmış şablonlar üzerinden gerçekleştirebilir ve kaydedebilirsiniz. Program, aynı zamanda ekranlara hatırlatıcılar ve koşullu kurallar tanımlamanıza da olanak sağlamaktadır. Bu sayede tüm muhasebe işlemlerinizi hızlandırılmış bir şekilde tamamlayabileceksiniz.

  1. ZİRVE

En iyi muhasebe programı konulu listemizin son basamağında Zirve muhasebe çözümleri yer almakta. Zirve’nin sunmuş olduğu muhasebe çözümleri, işletmenizin ön muhasebe kayıtlarını tutabilmeyi hiç olmadığı kadar kolay ve pratik bir hale getiriyor. Program sayesinde detaylı cari işlemlerinizi de kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz. Zirve muhasebe çözümlerinin kullanıcılara sunmuş olduğu diğer özellikleri ise şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Detaylı stok takibi yapmak
  • Gelen ve giden siparişlerin takibini yapmak
  • İrsaliye ve fatura kayıtları tutmak
  • Çek, banka ve kasa kayıtlarını takip etmek
  • Her modül için özel olarak tasarlanan raporlardan faydalanmak
  • İşletmenizde kullanmakta olduğunuz tüm tedarik zinciri yönetimi programlarıyla tam entegrasyon halinde çalışma sağlama
  • E-dönüşüm uygulamaları ile uyumlu bir şekilde çalışma